Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Kuinka markkinoida yhden naisen segmentille

Minkälaisen strategian markkinoija tarvitsee, kun verkkosivulla on kohdattava jokainen ihminen yksilönä?

Nuori nainen istuu neliönmallisen, neonoranssina loistavan ikkunan edessä ja katsoo ylöspäin.

Markkinoinnissa vaikeinta on luopua vanhasta. Hyväksi todettu mediakampanja, tuttu jälleenmyyjä ja luottotavarantoimittaja, joka on pelastanut monesta pulasta. Tuttu lista, eikö?

Kun ihmisten mediankäyttö siirtyi analogisista välineistä digitaalisiin, yritysten mainosmediapanostus seurasi lähes kymmenen vuotta jäljessä. Monen brändin mediabudjetit helisivät, kun yritettiin samaan aikaan pitää kiinni vanhasta ja tarttua uuteen. Lopputuloksena oli usein pientä räpellystä uuteen kanavaan, sekä heikommin toimivat perinteiset kampanjat. 

Markkinoinnissa on jo vuosia pöhisty paljon datasta ja automaatiosta. Nyt data jo kertoo monelle, minkälainen tulija hänen verkkosivuillensa saapuu. Hitaampaa on ollut ottaa käyttöön dataa ja automaatiota, kun verkkosivuillemme saapuu ihminen.

Konversiosta kohtaamiseen

Asiakaskokemus on ollut kovaa huutoa jo pitkään, ja personoidut verkkosivut vielä kauemmin. Asiakkaan kohtaaminen brändin kanavissa on kuitenkin yhä huutoa massoille. Ohjaamme ja mittaamme konversiopisteitä, niin kuin Google on meitä opettanut, teemme ländäreitä, jos Hubspot suo.

Siellä on ihminen, jumalauta!

Jos sisältösi ei ole täysin epärelevantti, tämä ihminen, joka on brändisi tuotetieto- tai myyntikanavassa, on jo melko kuuma liidi. Hyvä mainostaja tietää jo etukäteen, mitä sisältöjä hän on aiemmin lukenut. Kohtelemme häntä kuitenkin kuin kohtaisimme ensimmäistä kertaa.

Ihminen, joka on brändin tuotetieto- tai myyntikanavassa, on jo melko kuuma liidi.

Hyvä esimerkki mainitsemastani räpellyksestä uuteen kanavaan on tämän ajan chattityökalujen käyttö. ”Odotathan viisi minuuttia, ennen kuin Mikko pyytää puhelinnumeroasi, jotta asiantuntija voi olla yhteydessä [jos ehtii].”

Chatti on kanavana vanha, mutta sen hyödyntäminen aivan alkutekijöissä. Mitä hyödyntäminen sitten vaatii?

Nuori nainen neonoranssilla taustalla lähikuvassa, katsoo sivulle.

Dialogi osana sisältöstrategiaa

Yhden naisen segmentin kohtaaminen vaatii markkinoijalta sisältöstrategian rinnalle keskustelustrategian. Määritelmän, miten brändi kohtaa yksittäisen ihmisen omassa kanavassaan.

Yhden naisen segmentin kohtaaminen vaatii sisältöstrategian rinnalle keskustelustrategian.

Mitä brändisi kysyy ihmiseltä, kun hän tulee kanavaasi? Tunnistaako brändisi, onko kyseessä työnhakija, potentiaalinen asiakas, palveluntoimittaja, tai joku muu yhden naisen segmentti? Onko sisältösi sellaisessa kunnossa, että se vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin viihteellisesti, hyödyttävästi ja palvelevalla asenteella?

Hyvä chatti tuo arvoa

Äärettömän arvokasta on erotella ihminen, joka on jo valmis ostamaan, sellaisesta, joka on vasta tiedonkeruuvaiheessa. Näin säästämme myyjien aikaa ja varmistamme, että kaupat tulevat kotiin. Estämme myös kauppojen menetyksen.

Nuori nainen neonvalon loisteessa katsoo silmälasejaan pidellen kiinnostuneena kohti kameraa.

Juuri eilen kuulin BIG 5 -konsultilta, kuinka hän sai uuden yrityskauppa-asiakkaan puhelinvaihteen kautta. Toimitusjohtaja ei ollut löytänyt oikeaa informaatiota verkkosivuilta.

Toinen arvontuoja on tiedonhakuvaiheessa olevan ihmisen palveleminen hyödyllisellä, rikkaalla sisällöllä. Näin varmistetaan, että kuluttajan päätyessä ostamaan hän päätyy juuri sinun tuotteeseesi.

Brändisi arvo kun määrittyy jokaisen kohtaamisen kautta. Myös sen, kun chatbot-Mikko kysyy puhelinnumeroa.

Juho Jokinen on Aller markkinointipalveluiden johtaja ja markkinointitoimisto Dinglen perustaja. Dinglen uusi JackBot-ratkaisu tekee yritysten verkkosivuista interaktiivisia eli keskustelevia. Käy keskustelemassa JackBotin kanssa ja katso, miten se toimii.