Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Rohkeus ajatella toisin markkinoinnissa

Pitääkö jokaisen markkinoinnin viestin ja teon olla rohkea? Mainosmaailmassa ajatus rohkeudesta on totuttu liittämään rohkeisiin tekoihin. Kokonaisvaikutuksen maksimointi onnistuu kuitenkin vain vahvalla eri tekojen ja viestien integroinnilla.

Tiililattialla olevan taskulampun valossa seisova pupu, jonka taakse seinälle lankeaa leijonan varjo.

Rohkeus. Aina kun yritys onnistuu markkinointiviestinnässään, se on seurausta rohkeudesta. Aina kun markkinointiviestinnässä kehutaan jotain työtä, laatusanoissa vilahtaa rohkeus.

Tuntuu siltä, että rohkeuden pitäisi aina olla ominaisuus markkinointiviestinnässä. Onko se näin? Pitääkö jokaisen viestin ja teon olla rohkea?

Uskon että pitää, mutta rohkeuden pitää olla systemaattista. Brändi ei voi olla rohkean rönsyilevä yhdellä hetkellä ja rohkean simppeli toisella. Vai voiko?

Aller Smart Marketing Breakfastilla kuulimme Jussi Lindholmilta, miten Vepsäläinen on onnistunut rohkeilla teoilla. Aller Ideasin Niina Korhonen valaisi, miten Gasum rohkeni puhumaan autoilusta sen sijaan, että olisi puhunut tuotteestaan biokaasusta. Dinglen Tomi Hilvo ja allekirjoittanut jakoivat maailmalta esimerkkejä, joissa mainostaja on onnistunut rohkeasti muuttamaan lähestymistapaansa.

Tomi tarkasteli mainontaa Nick Westergaardin skimming, swimming, diving -ajatuksen pohjalta. Malli korostaa eri tyyppisen sisällön erityisyyksiä eri vaiheissa oleville sisältömarkkinoinnin kuluttajille. Kaikki meistä haluavat joskus vain selailla kevyesti vastaantulevia sisältöjä, joskus taas sukeltaa aiheeseen syvemmälle.

Erilaisia tarpeita täyttämään voi rakentaa sisältöpolkuja, joista kaikista pitäisi olla reitti myös ostomahdollisuuteen. Monelle brändille katsantokanta olisi eduksi. Keskellä käsiin räjähtänyttä sisältöjen määrää kokonaiskuva on haastava pitää käsissä.

Gasum valjasti brändinsä auttamaan ihmisiä tekemään kestävän kehityksen valintoja. Myös mediavalinta oli rohkea.

Mainosmaailmassa ajatus rohkeudesta on totuttu liittämään rohkeisiin tekoihin. Vepsäläisen järjestämä puutarhatonttujen mielenosoitus Kolmen sepän patsaalla on rohkeutta. Jussi valaisikin, miten Vepsäläisen päätehtävä on kuitenkin rohkeiden tekojen ja viestien kokonaisvaikutuksen maksimointi. Se onnistuu vain vahvalla eri tekojen ja viestien integroinnilla.

Gasumin lähestymistavassa autoilusta saivat kertoa sen käyttäjät. Päätökset sisällöstä tehtiin aidosti ihmisten ehdoilla, ihmistä palvellen, ja brändi valjastettiin auttamaan ihmisiä tekemään kestävän kehityksen valintoja. Myös mediavalinta oli rohkea: kaasuautoilun erikoisjulkaisu, joka myi muuttamalla ihmisten ajattelua piirun verran ympäristöystävällisempään suuntaan.

Niina nimitettiinkin tilaisuuden jälkeen Aller Ideasin pomoksi. Hän johtaa joukkoaan siten, että kaikki tuotettu sisältö muuttaa ihmisten ajattelua tai toimintaa ainakin vähän.

Marraskuussa Aller Smart Marketing Breakfast saa jatkoa. Viimeksi nopeasti täyttynyt tilaisuus järjestetään taas 23.11. Varaa paikkasi ajoissa.

Aller markkinointipalveluiden ensimmäinen markkinointipäättäjille suunnattu Aller Smart Marketing Breakfast -tapahtuma järjestettiin 21.9.2018. Tapahtuman aiheena oli Data, tunne ja jatkuva reagointi – ravistele pölyt sisältöstrategiastasi (katso tallenne).

Ilmoittaudu seuraavaan Smart Marketing Breakfastiimme, jonka aiheena on Vain kiinnostava sisältö kiinnostaa.

Kuva: Fotolia