Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Hynttyyt yhteen digitaalisten viestintäkanavien avulla

Tiedättehän millaista on, kun ihmiset alkavat varttuneemmalla iällä seurustella ja ryhtyvät miettimään yhteisen kodin perustamista? Kahvinkeittimiä on kaksi, astiastoja ja televisioita samoin. Kaikki kannetaan uuteen kotiin ja sitten aletaan ihmetellä, mitä säästetään ja pitäisikö sittenkin hankkia ihan uusi sohva. Molemmilla on pinttyneet tapansa, ja kompromisseja vaaditaan puolin ja toisin. Kavereille ja sukulaisillekin pitää saattaa tietoon uusi elämäntilanne.

Vuodenvaihteessa 2013 Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu lyöttäytyivät yhteen ja syntyi Taideyliopisto. Taideyliopisto on Suomen pienin yliopisto reilulla parillatuhannella opiskelijallaan ja tarjoaa korkeinta opetusta musiikin, kuvataiteen, teatterin sekä tanssin alalla.

Molemmilla on pinttyneet tapansa, ja kompromisseja vaaditaan puolin ja toisin.

Kolme yliopistoa pistivät hynttyy yhteen myös verkossa. Kuvakaappaus taideyliopiston sivuilta.​
Kolme yliopistoa pistivät hynttyy yhteen myös verkossa. Kuvakaappaus taideyliopiston sivuilta.​

Yliopistojen yhdistäminen on hiukan niin kuin alussa kuvatun parin muuttopuuhat. Opintopalveluja, kirjastoja, rehtoreita ja nettisivustoja on kolme, ja kaikilla omat toimintatapansa. Pitää löytää uusi yhteinen identiteetti, mutta samalla ottaa huomioon kaikkien kolmen akatemian pitkät perinteet ja erityispiirteet.

Viestintää tarvitaan niin sisäisesti kuin kertomaan muulle maailmalle mistä on kyse.

Takana on nyt kaksi ja puoli vuotta yhteiselämää, ja Taideyliopiston viestinnässä alkavat olla palaset koossa. Ihan ensimmäiseksi luotiin palkintojakin voittanut brändi-identiteetti X-logoineen. Taustoittavaa pohdintaa ja keskustelunavauksia tarjoaa sidosryhmälehti IssueX.

Pitää löytää uusi yhteinen identiteetti mutta samalla ottaa huomioon kaikkien kolmen akatemian pitkät perinteet ja erityispiirteet. Viestintää tarvitaan niin sisäisesti kuin kertomaan muulle maailmalle mistä on kyse.

​

Päivittäisviestintä verkossa on arkipäivää, mutta myös helpotus

Päivittäinen viestintä tapahtuu pitkälti sähköisissä välineissä. Uuden intranetin ansiosta kaikilla työntekijöillä ja opiskelijoilla on nyt pääsy samaan tietoon. Nettisivustolta löytyy rautaisannos tietoa Taideyliopistosta, opiskelusta ja tutkimuksesta.

Erityisesti näkyväksi on haluttu tehdä sitä mikä Taideyliopistolle on omaa ja erityistä: yliopistomme monipuolista taiteellista toimintaa. Yliopiston päivittäiseen elämään pääsee kurkistamaan sosiaalisessa mediassa.

​

Tervetuloa seuraamaan meitä Facebookissa (Taideyliopisto), Instagramissa (@uniartshelsinki) ja Twitterissä (@uniartshelsinki)!