Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Moderointia voidaan toimittaa niin tekstille, kuville kuin videollekin, ja se on tulevaisuudessa sana, joka kuvaa kaikenlaisen vapaan ilmaisun valvontaa. Käsitteenä moderointti on vielä nuori, mutta vakiintuu lähivuosina viralliseksi ammatiksi, koulutukseksi ja käytännöksi.  Lue juttu

Lapset ja nuoret ovat siirtyneet julkisesta sosiaalisesta mediasta osittain omiin mikroyhteisöihinsä, kaveriporukoiden, harrastusjengien ja luokkakaverien chatteihin ja WhatsApp-ryhmiin. Tässä ilmiötä valottava juttu nuorten naisten sisäpiiristä.

Vuosi vaihtui ja uuden vuoden kalenterit ovat tehneet kauppaansa. Missään en ole kuitenkaan nähnyt vielä sitä, mitä kaikki sosiaalisen median parissa työtä tekevät tarvitsisivat kipeästi: kunnon kattavaa somekalenteria. Siispä tein sellaisen. Se on vapaasti käytettävissänne, olkaa hyvä.

Brändien moderointi eroaa yleisen nettiforumin moderoinnista. Yleisellä forumilla keskustelu voi olla ihan mistä vaan aiheesta, eikä selviä osapuolia välttämättä ole. Brändiyhteisöissä keskustelevat brändi ja kuluttajat, ja aiheet usein (ei aina) liittyvät jollain tavalla brändiin tai sen toimialaan. Yrityksillä on myös mahdollisuus palvella kuluttajia keskustelemalla ja keskusteluttamalla yhteisöä, jolloin moderointiin sekoittuu aimo annos asiakaspalvelua ja aktiivisuutta, jopa ripaus myyntiä.

Onko meistä syntymässä tykkäysautomaatteja? Kuka tahansa sen tietää, että tykkäys tarkoittaa diggausta ja saa kohteensä hymähtelemään hetken tyytyväisyydestä. Mutta onko tykkäys vielä vuorovaikutusta? Kuinka moneen LinkedIn-ryhmään esimerkiksi kuulut, joissa et ole koskaan sanonut mitään tai tykännyt kenestäkään – saati seurannut tai lukenut? Minä ainakin valitettavan moneen.

Usein ajatellaan, että Community Management on some-aikakauden mukanaan tuoma uusi ala, vaikka todellisuudessa yhteisöjen hallintaa on harjoitettu jo viime vuosituhannelta asti. Suurelle yleisölle Community Management voi silti olla vielä hieman vieras käsite, ja termin voi ymmärtää monella tavalla. Mihin Community Managementia oikeastaan tarvitaan, ja voiko yhteisöjä todella hallita?  Lue juttu