Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Trollaaminen nähdään monesti vahingollisena toimintana, henkisenä väkivaltana tai vähintään ilkivaltana keskusteluissa. Konkreettisena ilmiönä se on kuitenkin monipuolisempi eikä läheskään niin vahingollinen kuin missä valossa se on esitetty. Trollaaminen on asioiden käsittelemistä huumorin kautta. Se on vihjailua ja viitteillä suoritettua epäsuoraa kommunikointia, keskustelun tai tilanteen kaappaamista ja tavanomaisuuden johdattamista yllättävään suuntaan. Suosittelisin trollaamista ihan kaikille, suomalaisethan ovat trollanneet toisiaan jo vuosia aina huhtikuun ensimmäinen päivä.

Pahimmillaan trollit voivat olla hyvinkin epämiellyttäviä, häiritseviä, ärsyttäviä ja hankalia ihmisluonnon ilmestymiä. Trolleilla on oma maailmansa jota he haluavat hallita ja pyrkivät tuomaan kaikki oman valtansa alle. Monesti taidokas trolli onnistuu manipuloimaan ja provosoimaan tyyneimmätkin somegurut peukalonsa alle, mutta trollin voi myös voittaa heidän omassa pelissään.