Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Journalistit, viestijät ja muut sisällöntuottajat kuulolle! Jos viestintäkouluttaja Marketta Rentolan, Aalto-yliopiston käsikirjoituksen professori Iiro Küttnerin ja Oulun yliopiston tutkijatohtori Henrik Rydenfeltin keskustelu on vielä kuulematta, kannattaa se ottaa kesän podcast-listalle. 

Mikä on kiinnostavaa? "Tarina kiinnostaa, koska se rajaa maailmaa ja tekee sen ymmärrettäväksi."

Chatbotit lisääntyvät verkkomedioissa, ja ne tuottavat parhaimmillaan lukijalle suurestikin lisäarvoa. BBC:llä on rakennettu eri jutuissa uudelleenkäytettäviä botteja, joiden avulla toimittajien on helppo tarjota lukijoille syventävää lisätietoa monimutkaisista aiheista: “[Chatbots are] not applicable to every story […]. But if you have a really complicated, long piece and you want people to grasp the basics very quickly, they’re very good.”

Lisää hyviä vinkkejä tiedotteita varten. Ajoittain lehdistötiedotteiden otsikot ovat liian pitkiä, koska niihin lisätään ylistyssanoja tai muita otsikkotasolla turhia asioita. Suomessa informatiivisilla ja persoonallisella huumorintajulla lukijansa koukuttavia tiedotteita lähettää Levykauppa Äx. Vaikka jokin tietty musiikkityyli ei olisikaan oma suosikkini, tiedotteet lukee silti alusta loppuun.

Lehdistötiedotteet tuntuvat usein niin sanotusti huonoilta tarinanlähteiltä, mutta se ei liity niinkään tiedotteen sisältöön. Hyvä tiedote on hyvä tiedote, mutta ajoittain sähköpostiin lähetettävät lehdistötiedotteet saa usein mediat itselleen aivan liian myöhään. Etenkin viihdemaailman asioissa tiedon saa useimmiten nopeammin artistin tai urheilijan some-kanavista.

Oliko Panaman paperit tutkivan journalismin riemuvoitto? Minkä symbolisen arvon tämä nyt hurrattu journalistinen ponnistus lähitulevaisuudessa saa? Se jäänee nähtäväksi, mutta ainakin medioiden kaipaamaa yhteistyötä se tiivisti – ja tekijöillä oli yhteinen päämäärä tehdä maailmasta parempi paikka. Lisää yhteen hiileen puhaltamista tarvitaan myös jatkossa.

Some on samanaikaisesti sekä pirstaloinut massayleisöt pieniksi joukoiksi, joita yhdistää fanitus, että mahdollistanut koko kansan kerääntymisen lauantai-iltana samalle digitaaliselle kotisohvalle. Tulevaisuuden yleisöt tavoitetaan siltä digitaaliselta alustalta, jossa ihmiset viettävät aikaansa. Minkä applikaation sinä avaat aamulla ensimmäiseksi?  Lue juttu

Ympyrä on sulkeutunut: nyt digisisältöjen tekijät janoavat oppeja printiltä. Kyse on laatustandardien jyrkästä noususta verkossa. Digi ei ole enää syy tehdä huonosti ja kutsua sitä rosoisuudeksi. Erottuakseen on yritettävä tavoittaa parhaiden laatuaikakauslehtien taso. Koska loistava sisältö voittaa.