Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Erilaisten äly- ja IoT-laitteiden yleistyminen herättää täysin uudenlaisia datan hyödyntämiseen liittyviä kysymyksiä. ”Tämä on herkkä paikka kuluttajalle. Operaattoreilla voisi tulevaisuudessa olla isompi rooli datan hallinnassa ja dataan liittyvän informaation välittämisessä ihmisille”, Elisan data ja analytiikkajohtaja Turkka Koivu sanoo.  Lue juttu

Kuten teknologioissa yleensä on tapana, myös esineiden internetillä on vielä edessä paljon vastaamattomia kysymyksiä. Tällä hetkellä puhuttavat teknologiset standardit ja verkossa olevien laitteiden tietoturvallisuus.

Esineiden internetin todellinen hyöty tulee kaikesta siitä tiedosta, mitä se tuottaa. Dataa hyödyntämällä yritykset voivat kehittää uusia tuotteita, palveluja ja liiketoimintamalleja.

Yhä useampi laite voi olla resurssi tai alusta. Tämä voi mahdollisesti avata paljon potentiaalia, mutta edellyttää nyt hyviä käytännössä toimivia edelläkävijäsovelluksia, jotka osaavat hallita erityisesti tietoturvariskiä. #iot

Jännän äärellä. Internet of Things myllertää koko arjen, työnteon, bisneksen, valtion taloudet, talousmahtipolitiikan, pikkuisen kuluttajan kulutusvalinnat, päätöksen teon ja ja ja... Voittaja on datan ja arjen nokkelin yhdistäjä.