Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

Lapset ja nuoret ovat siirtyneet julkisesta sosiaalisesta mediasta osittain omiin mikroyhteisöihinsä, kaveriporukoiden, harrastusjengien ja luokkakaverien chatteihin ja WhatsApp-ryhmiin. Tässä ilmiötä valottava juttu nuorten naisten sisäpiiristä.

Nettikeskustelut vellovat kaikissa niissä palveluissa, joissa keskustelu on vielä mahdollista, ja ilmapiiri on toistaiseksi ollut hyvin negatiivinen. Eri palveluista on suljettu kommentointimahdollisuuksia, ja moderoinnin arvo on noussut uusiin lukemiin. Miten ihmeessä me ajauduimme tähän? Onko sitä kaivattua asiallista keskustelua enää ollenkaan?  Lue juttu

Onko meistä syntymässä tykkäysautomaatteja? Kuka tahansa sen tietää, että tykkäys tarkoittaa diggausta ja saa kohteensä hymähtelemään hetken tyytyväisyydestä. Mutta onko tykkäys vielä vuorovaikutusta? Kuinka moneen LinkedIn-ryhmään esimerkiksi kuulut, joissa et ole koskaan sanonut mitään tai tykännyt kenestäkään – saati seurannut tai lukenut? Minä ainakin valitettavan moneen.