Aller Median tuottama asiantuntijasivusto digiliiketoiminnasta, markkinoinnista, mediasta, sisällöistä, teknologiasta ja työelämästä.

The think tank Data Masters comprise of the most experienced business leaders in Finland and they aim to find solutions to some of the data recovery hurdles and also study new opportunities that can be created by data analysis. “Data Masters want to share information and help Finnish companies to find new competitive advantages in data.”

Miikan yhteenveto Dimexon kuumimmista topikeista kiteyttää 200h videomateriaalin pääteemat. Ei mitään uutta alalla työskentelevälle. Kaikille, joille aihe on vieras, kannattaa vilkaista.

Mitä katsot, milloin katsot, kauanko katsot, millä laitteella katsot, milloin keskeytät katsomisen – Yhdysvaltalainen videotoistopalvelu Netflix tietää sen. Jo kauan ennen kuin puhuttiin big datasta, Netflix oli jo hyödyntämässä dataa päätöksenteon tukena.

Tuloksellinen sisältömarkkinointi tehostuu asiakastiedon ja muun saatavilla olevan datan perusteella, mutta tehokas hyödyntäminen edellyttää myös yrityksen toiminnoilta siiloutumattomuutta datan hyödyntämisen ja markkinoinnin suunnittelun suhteen. Voidaanko dataohjautuvan sisältömarkkinoinnin keinoin kehittää asiakassuhteita, tehostaa asiakashankintaa, optimoida investointeja ja kehittää mediaostamista kohti dynaamista toimintamallia?

Sisältömarkkinointi piirtää juuri nyt paksulla pensselillä, ellei telalla, viivaa mediakenttään. Lukuisat yritykset miettivät kuumeisesti, miten kertoisivat brändinsä tarinan merkityksellisesti ja mielenkiintoisesti, mutta samalla johdonmukaisesti ja tehokkaasti. Liiketoimitajohtaja Janne Pullinen kertoo Millaisella kombolla sisältömarkkinointiin kannattaa tarttua.  Lue juttu

Data-analyysit kuluttajien tapahtuneesta ostokäyttäytymisestä ovat arkipäivää mobiilimarkkinoinnin saralla. B-to-C-markkinoinnissa yritetään seuraavaksi ennustaa, miten tietty kuluttaja tulee toimimaan tulevaisuudessa.

"Data-analyysissa ei välttämättä tarvita perinteistä, etukäteistä hypoteesia tai oletusta vaan katsotaan, mitä koneesta pullahtaa. Jos joillakin asioilla näyttäisi olevan jonkinlainen yhteys tai kytkös, niin se voidaan tulkita havainnoksi."